zondag 29 augustus 2010

Drie-dra-drolletje....

Juliën geeft steeds vaker aan dat ie ook naar de "cee" (=w.c.) wil om te plassen of te poepen. Hij wil graag alles doen wat zijn grote broer ook doet. En dat is een mazzel voor papa en mama......hoe eerder we uit de luiers zijn ;-)
Plassen gaat al erg goed. Maar van de week heeft hij ook echt op de w.c. gepoept!























Zijn eerste drolletje....(of eigenlijk 2)
















Aaahh, lief he!

donderdag 26 augustus 2010

Juliën 2 jaar....

Twee jaar terug:

Jaja, daar is ie dan eindelijk... Juliën.



Ik ben afgelopen maandag naar de VK geweest en daar bleek dat ik iets hoge bloeddruk had. Dus ik werd gelijk doorgestuurd naar de gyneacoloog. Die lieve meneer vertelde mij dat ik ingeleid zou worden...en wel de dag erna, zei ie zachtjes. Ha, ik was allang blij.

Dus we zijn naar huis gegaan en hebben alles klaargezet voor de volgende dag.


Dinsdag moest ik om 07.30uur in het ziekenhuis zijn. Daar werd ik om 08.00uur een half uur aan de CTG-scan gelegd om te kijken hoe het met de baby ging. Alles ging goed. De verloskundige kwam even kijken en voelen hoe het er vanbinnen uitzag. Ik had al 2 cm ontsluiting! Het was dus al vanzelf op gang gekomen, zonder iets te voelen. Maar toch gingen ze me inleiden en ze prikte mijn vliezen door. De verpleegkundige ging het infuus klaarmaken en ondertussen kreeg ik buikpijn. Ze zei nog, dat kan niet hoor. Pfff, ik kreeg gewoon echte weeen! En zij maar zeggen dat dat niet kon. Toen heeft ze het infuus ingeprikt (om weeen op te wekken) en terwijl ze dat deed kreeg ik al persweeen! Maarja, dat kon allemaal niet, volgens haar. Ze heeft toen toch maar de verloskundige erbij gehaald, want ik zei, ik moet poepen....


De verloskundige kwam en voelde nog een keer en toen had ik al 8 cm ontsluiting! En dat binnen 10 minuten! En tegelijkertijd moest en zou ik persen, en de verloskundige zei, straks red je het nog binnen een half uur, hahah. Nou, en dat heb ik gered hoor. In totaal ben ik iets langer dan een half uur bezig geweest. Met 3 persweeen en een knip (auw!) was het mannetje er... Juliën.


Alles gaat goed met Juliën. Met mij iets minder omdat ik veel bloed verloren ben en nog hoge bloeddruk heb. We moesten een nachtje in het ziekenhuis blijven. Op zich niet erg, ben heerlijk vertroeteld.


We zijn alweer een paar dagen thuis, het is echt een superventje. Hij komt om de 3 uur en drinkt gulzig zijn fles leeg. Hij zit al op de 60 cc. We hebben en goede kraamverzorgster, alleen wat weinig uurtjes


Foto's volgen nog, ik ga nu eerst Juliën verschonen.


Groetjes

En nu is hij alweer 2! Zaterdag vieren we zijn verjaardag maar vandaag kreeg hij toch alvast de cadeautjes van ons.

Hieperdepiep Hoeraaaaaa....


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Juliën 2 jaar....
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Cadeautje van Jilles....
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Wauw! Thomas de Trein! ....
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Is dit? .... (cadeautje van papa en mama)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Een Thomas de Trein View Master!.... (ken je em nog van vroeger??)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Morgen gaat Juliën voor het eerst uitdelen op school. De traktaties staan al klaar....























Ben benieuwd of hij de Thomas-de-trein-traktaties af wil staan ;-)

vrijdag 20 augustus 2010

Bioscoop....

Vandaag is het de laatste dag van de vakantie (Jeuh, eindelijk!!) En ik had Jilles beloofd dat we naar Toystory 3 (tekenfilm) zouden gaan. Neefje Nick, vriendinnetje Noa en de mama van Noa gingen ook mee.













De film werd in 3D afgespeeld, wat een erg grappig effect heeft. Ik had het al helemaal bedacht....een leuk verhaal voor op de weblog.....leuke foto's erbij..... Maar helaas, de batterij van mij toestel was leeg.

Het was een grappige film, niet helemaal geschikt voor kindjes van 4 en 5 jaar.
Kinderen met een grote bak popcorn en wat te drinken, voor hun was deze laatste vakantiedag geslaagd! Maar ze gaan graag weer naar school, aankomende maandag.

Deze foto wilde ik jullie niet onthouden....
















Nick en Jilles met 3D-brillen....

maandag 16 augustus 2010

Samen....

Jilles had gisteren een beetje een dolle bui. En in die dolle bui kan hij nog weleens heel brutaal doen tegen zijn mama. Jilles moest voor straf op de gang.

Toen Jilles op de gang zat, keek Juliën mij aan met een blik van; "wat doe je?!" (En ik keek terug van;  bemoei je er niet mee ;-) )
Later zag ik Juliën door de deur glippen naar de gang....

















Hij moet gedacht hebben; "samen zijn wij sterk"....
















Maar 5 minuten was Juliën toch iets te lang....

zaterdag 14 augustus 2010

Fietsen....

Vandaag hebben we een lekker stukje gefietst. Jilles heeft voor zijn verjaardag een nieuwe fiets gehad, maar hij durft er niet goed op. Ik oefen vaak met hem, ook omdat hij gewoon niet meer achterop bij mij kan. Maar elke keer is het huilen en schreeuwen. Omdat papa vrij is, dacht ik; "dan kunnen we mooi even 'goed' oefenen". Er stond een ijsje tegenover, maar dan moest Jilles er wel eerst heen fietsen ;-).
Jilles heeft in zijn hoofd dat hij niet achteruit kan trappen om te remmen. Hij weigert om te proberen. Met alle gevolgen vandien....

De brug waar hij met een noodvaart tegenaan fietste...
















Omdat we bergje af gingen, papa niet in de gaten had dat Jilles weigert om te remmen, ik al over de brug was en Juliën de andere kant op keek......stormde Jilles de bocht om, maar net niet genoeg bocht-om. Goed dat er een leuning op de brug stond!

Daarna ging het de goede kant op. We fietsen heerlijk door Waterland. Alle bochtjes werden goed genomen en de angst was afgenomen.

Rustig fietsen....
































Aangekomen bij het pannenkoekenhuis hebben we heerlijk in het zonnetje gezeten. Voor de mannen een pannenkoek met ijs. Niet helemaal verdient, maar toch ook weer wel....

















Voor mama werden er -heel lief- bloemetjes geplukt....

















....het boeketje....

















Daarna hebben de jongens nog even heerlijk gespeeld.


















Toen weer terug. Gelukkig zonder omvallen! :-))

vrijdag 13 augustus 2010

Vakantie....

We hebben toch een beetje vakantie gevierd, 4 dagen naar de Eifel in Duitsland.
We zaten op een soort boerderij, met meerdere appartementen. Het geheel was gericht op kinderen. Er was van alles te doen. Er waren koeien, paarden, kippen, poezen, tractors, speelweides, speelschuren met hooi en spelletjes, zand in overvloed en er liep een beek langs. Helaas konden we niet goed bij de beek komen.

















onze slaapkamer....
















De kinderen mochten alles doen wat ze wilden. Je kon mee met een huifkar, je mocht mee tractorrijden, je kon er mooie wandelingen maken.Helaas waren we de laarsjes vergeten....
































We zijn naar het Eifelpark geweest, met Échte Beren! Jilles zegt; "jee mam, het zijn er maar 2". Ja, er waren helaas niet veel dieren. Maar we hadden een gezellige dag.

















De dagen waren snel voorbij. Sowieso gaat deze vakantie snel voorbij. Nog een week en dan gaat Jilles alweer naar school.



















































woensdag 11 augustus 2010

Een nieuwe weblog...

....maar wel hetzelfde!
Omdat ik niet meer kan inloggen op web-log.nl en ik er niet uitkom met de makers van web-log.nl, heb ik besloten om maar op een andere site een weblog aan te maken.

Binnenkort weer logs over J en J!