maandag 29 november 2010

Ogen....

Vorig jaar is Jilles aan zijn ogen geopereerd. Omdat hij een erge variant heeft van scheelheid, had de arts al gewaarschuwd dat de scheelheid binnen 5 jaar terug zou zijn. Maar helaas, het is al binnen het jaar terug.... De opties die we kregen zijn; operatie of, nee verder geen opties. Zijn zicht is heel goed maar hij heeft wel +1. (?) Hij heeft vorig jaar met plakkers gelopen om zijn spieren sterker te maken. Dus ik vroeg of dit misschien een optie is. Maar de arts zei dat dat niet zou helpen, helaas. Ook een bril zal  niet helpen. De arts was niet te buigen; operatie.

Omdat het vorig jaar niet goed gegaan is rond de operatie (operatie wel, rest niet) is het voor ons zeker geen optie om Jilles in het waterlandziekenhuis te laten opereren. Vandaag heb ik een second opinion aangevraagd bij het VUmc. Donderdag 9 december kunnen we al terecht.

Helaas vertoond Juliën de zelfde trekjes met zijn ogen. Waarschijnlijk ook dezelfde afwijking (arts in het zkh zei al; maak voor hem ook maar gelijk een afspraak....) Dus we gaan met Juul maar gelijk naar het VUmc ;-) Later meer....

Geen opmerkingen: