vrijdag 24 december 2010

Rapunzel....

We zijn met z'n allen naar de bios geweest; Jilles, Juliën, Noa, C. en ik. Naar de film Rapunzel. Ik heb in tijden niet zo'n leuke film gezien en zeker een aanrader!
(voorstukje)
http://www.disney.nl/rapunzel/videos/wanted-maximus.jsp

De film was in 3D, incl. zo'n brilletje. Juul wou het brilletje niet op en heeft de film dubbel gezien ;-). Maar ook hij vond de film erg leuk.







































































....en weer een vakantiedag gevuld.... ;-)

dinsdag 21 december 2010

Biba Boerderij....

Afgelopen zondag zijn we naar een voorstelling van de Biba Boerderij geweest. Het had leuk en gezellig kunnen worden. Maar de middag kreeg een beetje een nare bijsmaak. B. is bedreigd met een knuppel, toen hij met de kids in de auto stond te wachten om te parkeren. Ik was alvast uitgestapt om te kijken of er nog iets op mijn chip stond, anders konden we helemaal niet parkeren. Er liepen 2 parkeerwachters in de rondte, bij mij. Er kwam een russisch-uitziend meisje op de parkeerwachter af en ze begon te schreeuwen en te schelden. Toen ze weg liep, keken de parkeerwachter en ik elkaar aan van...... Daarna werd er tegen de andere parkeerwachter geroepen door een medemens dat er iemand met een knuppel liep te zwaaien. Brrr, eng, dacht ik nog. Op een gegeven moment kon B. parkeren en ik ging een pakeerkaartje uit de automaat halen. Het russisch-uitziende meisje en de jongen met de knuppel bleken achter B. te staan, in een auto. Ze wilden er blijkbaar langs en het wachten (tot B. kon parkeren) duurde te lang. Jaja, wel 5 minuten hoor! Toen ze er langskonden, ik daar stond met de kids aan de hand, B. uitstapte, dreigde dat meisje mij nog even te gaan slaan met de knuppel. Gelukkig weerhield iets haar daarvan; misschien omdat ik 2 kinderen aan de hand had, misschien omdat die parkeerwachters er stonden? Pfff, er schoot van alles door me heen.... Er is melding van gemaakt bij de politie. Voor als we terugkwamen en onze auto zou bv ingeslagen zijn. We moesten ons nog haasten om op tijd bij de voorstelling te zijn. Toen we er heen liepen, kwamen we dat meisje weer tegen. Mijn hemel dacht ik! Maar gelukkig konden we een zijstraatje in, zodat we evengoed bij de ingang van het theater kwamen.

De voorstelling was leuk, beetje karig aangekleed. En voor de meeste kindjes duurde het op een gegeven moment te lang. Ook Juul begon de laatste 10 minuten te huilen, maar dan van de pijn. Ik ben snel de voorstelling uitgegaan. Hij had pijn aan zijn piemeltje, zoals Juul aangaf. Maar ik kon niets zien of vinden. Maar Juul krijste het uit! Ook terug in de auto kwam  het niet goed. Achteraf denk ik dat hij niet heeft kunnen plassen. Thuis heb ik alles goed schoongemaakt. Later had hij zo'n volle luier, terwijl hij niet veel had gedronken. Dus ik denk dat er iets niet goed zat, voor de uitgang ;-)

Foto's maken tijdens de voorstelling mocht niet, maar ik heb het toch gedaan....
Bibi-big en Kika-Kip...















Boer Bart en Viva de Vogelverschikker...


 













Gelukkig lagen we s'avonds allemaal weer in bed, dat is het allerbelangrijkst!

zaterdag 18 december 2010

Kerstdiner....

Hun eerste kerstdiner samen....
(sorry, lens stelde scherp op de kerstboom)






















Wat zou Noa nu denken....















Jilles wordt er verlegen van....















Lief stelletje, toch?....















Ik vraag me weleens af; zullen het later ook nog "Jut&Jul" zijn? Lekker lachen met elkaar, lekker gek doen.

Ze hebben een gezellig kerstdiner op school gehad. Daarna nog zingen op het schoolplein. Toen we terug liepen in het donker, sneeuwde het gezellig. Moe en vol plofte Jut&Jul neer op de bank...















Nu eerst maar eens 2 weken vakantie houden!

maandag 13 december 2010

Oh Denneboom...

Gezongen door Juliën:

Oh Letteboom Oh Letteboom,
wat zijn je takke hoppesgoon
Ik heb je laaaaaaaatjes bosg zien staan
toen zatuh er geen kaasjes aan
Oh Letteboom Oh Letteboom
wat zijn je takke schoeoeoeoeoeoentje-gooi-wat-in-mijn-laasje-sinterklaaaaaaaaasje

Ja sorry, hij is nog steeds met Sinterklaas bezig. Maar het is ook zo verwarrend, alle twee een witte baard, alles twee een rood pak......

zondag 5 december 2010

Sinterklaas....

Gisteravond was het pakjesavond bij ons. Niet helemaal bij ons, maar bij vrienden van ons. De kinderen wisten van niets, zij dachten dat we gezellig bij elkaar gingen eten. Maar om 17.30uur werd er hard op de deur gebonst! Whaaaaahhh...wie is daar?
Giovanni maakt de deur open....






















Jaaaa! Het is Sinterklaas! ....















Giovanni was als eerste de beurt....spannend....































Daarna mocht Italo....
















Johnny....
















Amy....
















Jilles mocht natuurlijk ook even bij Sinterklaas komen. Heel gek, maar Sint wist alles van Jilles. Sint wist dat Jilles alweer door is naar badje 5, met zwemmen. En Sinterklaas wist dat Jilles letters aan het oefenen is in de klas. Ook wist hij dat het verlanglijstje wat Jilles had geschreven, oranje was. En toen zag je Jilles even denken; "dat kan hij niet weten". Jilles weet niet of hij nu wel of niet in sinterklaas gelooft. Hij gelooft niet in zwarte Pieten, hihi.
Jilles bij Sinterklaas en zwarte Piet....















....hoe weet Sint nou dat het een oranje papiertje was....























Juliën vond het allemaal een beetje eng, dus papa ging mee....
















Spannend allemaal hoor. Die 2 van mij gingen mooi in een hoekje staan....























Toen alle kindjes een cadeautje van Sint en Piet hadden gehad, gingen ze er snel weer vandoor. Er zaten nog meer kindjes thuis op Sinterklaas en zwarte Piet te wachten. En wat lieten ze in de gang staan....
Nog meer cadeautjes!














































































Voor alle kindjes waren er nog een boel cadeautjes. Na alle cadeautjes uitgepakt te hebben zongen ze allen heel hard 'Dank U Sinterklaasje!!!"
















Het was een gezellige avond. De kinderen zijn verwend. Maar....
denk eraan....sinterklaas hoort en ziet alles....