maandag 7 februari 2011

Ik ben niet moe! ...

De kinderen gaan hier om 19.00uur naar boven. Even douchen, tandenpoetsen en naar bed.
Soms heeft Juliën een periode dat, zodra hij in bed ligt en ik naar beneden ga, hij alweer boven aan de trap staat nog voor ik beneden ben. Pedagogisch gezien hoor je je kind weer op te pakken zonder iets te zeggen en je kind weer in bed te leggen. En zo door blijven gaan totdat je kind eindelijk eens blijft liggen (in slaap gevallen is) Nu is het geval dat het kind van mij gewoon door blijft gaan. Ookal zijn zijn ouders al lang en breed naar bed! En omdat het vaak maar een periode is en ik zeker geen zin heb om avond na avond trap op, trap af te gaan, doe/ben ik heel on-pedagogisch en neem ik Juul mee naar beneden. Ja, hee, hij houdt het echt heel lang vol hoor!
Als Juul beneden bij ons op de bank zit, gelden er wel een paar regels; geen drinken, geen koek en zitten blijven op de bank. Eigenlijk is hij zo moe dat hij het niet erg vind om te blijven zitten. Binnen een paar minuten rolt hij zich al tegen je aan en slaapt hij. (Dus wat zou jij kiezen.....;-) )

Gisterenavond had hij het weer; bovenaan de trap staan voor je beneden bent. Dus toen maar naar beneden gehaald. Alleen had Juul het deze avond anders in gedachten. Hij had waarschijnlijk in gedachten dat als hij op de bank zou blijven zitten, als snel zou slapen. En daar had hij geen zin in..... Dus stiekem liet hij zich op de mat zakken. Zo zat hij stilletjes te zitten, denkend; "ha, papa en mama hebben het niet door". En stiekem kroop hij onder tafel. Waarschijnlijk dacht hij dat we hem dan niet meer zouden zien. Maar ik zag meer dan hij dacht! En ik wist....binnen 5 minuten slaap jij, lieve kleine Juul....























































Ok, pedagogisch dus niet verantwoord maar wel een rustige avond ;-)

Juul naar het VU....

Wat blijkt....de 2 J's zijn zeker niet hetzelfde, maar toch ook wel. Zo heeft Jilles een Hypospadie, en Juliën ook. Zo heeft Jilles een afwijking aan zijn ogen, dus Juul dan ook maar.

Afgelopen vrijdag ben ik met Juliën naar het VU geweest voor zijn ogen. Na allerlei testjes, druppels in de ogen en nog meer testjes blijkt dat Juliën dezelfde afwijking heeft als Jilles. Vraag me niet naar de naam, het is iets latijns. Waar het op neer komt is dat ook Juliën scheel (kan)kijkt (en), maar niet scheel-kijken naar binnen maar naar buiten. (wat Jilles ook heeft) Juliëns zicht is ook iets minder, maar niet genoeg voor een bril. Juul hoeft zijn ogen niet af te plakken, wat Jilles toendertijd wel moest. Maar in het VU zeggen ze dat dat geen zin heeft bij deze vorm van scheelheid. Met Jilles zaten we toendertijd in het Waterlandziekenhuis.
Op dit moment laten we het zo, de samenwerking tussen zijn ogen is goed. Dit houdt in dat Juliën goed zijn ogen bij kan stellen. Maar dit kan zomaar anders zijn. Over 5 maanden moeten we terugkomen, samen met Jilles.

dinsdag 1 februari 2011

Directeur....

Alle hoofden zijn gericht naar de directeur.... die even aan zijn Fristi zit....