maandag 7 februari 2011

Juul naar het VU....

Wat blijkt....de 2 J's zijn zeker niet hetzelfde, maar toch ook wel. Zo heeft Jilles een Hypospadie, en Juliën ook. Zo heeft Jilles een afwijking aan zijn ogen, dus Juul dan ook maar.

Afgelopen vrijdag ben ik met Juliën naar het VU geweest voor zijn ogen. Na allerlei testjes, druppels in de ogen en nog meer testjes blijkt dat Juliën dezelfde afwijking heeft als Jilles. Vraag me niet naar de naam, het is iets latijns. Waar het op neer komt is dat ook Juliën scheel (kan)kijkt (en), maar niet scheel-kijken naar binnen maar naar buiten. (wat Jilles ook heeft) Juliëns zicht is ook iets minder, maar niet genoeg voor een bril. Juul hoeft zijn ogen niet af te plakken, wat Jilles toendertijd wel moest. Maar in het VU zeggen ze dat dat geen zin heeft bij deze vorm van scheelheid. Met Jilles zaten we toendertijd in het Waterlandziekenhuis.
Op dit moment laten we het zo, de samenwerking tussen zijn ogen is goed. Dit houdt in dat Juliën goed zijn ogen bij kan stellen. Maar dit kan zomaar anders zijn. Over 5 maanden moeten we terugkomen, samen met Jilles.

Geen opmerkingen: