maandag 29 november 2010

Ogen....

Vorig jaar is Jilles aan zijn ogen geopereerd. Omdat hij een erge variant heeft van scheelheid, had de arts al gewaarschuwd dat de scheelheid binnen 5 jaar terug zou zijn. Maar helaas, het is al binnen het jaar terug.... De opties die we kregen zijn; operatie of, nee verder geen opties. Zijn zicht is heel goed maar hij heeft wel +1. (?) Hij heeft vorig jaar met plakkers gelopen om zijn spieren sterker te maken. Dus ik vroeg of dit misschien een optie is. Maar de arts zei dat dat niet zou helpen, helaas. Ook een bril zal  niet helpen. De arts was niet te buigen; operatie.

Omdat het vorig jaar niet goed gegaan is rond de operatie (operatie wel, rest niet) is het voor ons zeker geen optie om Jilles in het waterlandziekenhuis te laten opereren. Vandaag heb ik een second opinion aangevraagd bij het VUmc. Donderdag 9 december kunnen we al terecht.

Helaas vertoond Juliën de zelfde trekjes met zijn ogen. Waarschijnlijk ook dezelfde afwijking (arts in het zkh zei al; maak voor hem ook maar gelijk een afspraak....) Dus we gaan met Juul maar gelijk naar het VUmc ;-) Later meer....

Gek doen....

Na het eten rennen en vliegen de jongens nog even door de kamer. Deze avond "in tenue". Jilles in zijn ondergoed en Juul had helemaal te pakken....in zijn  luier. Ik kon nog net voorkomen dat hij zijn luier uittrok!
Ze gingen de koprol oefenen. (lekker he, met een volle maag)































Juul wil natuurlijk ook....
































Zelf proberen....














































Het is pedagogisch niet verantwoord natuurlijk, je kids voor het slapengaan druk laten doen. Maar mijn kids slapen er heerlijk op in en Juul wordt niet zo vaak wakker als anders...... ;-)

 





















En dat zou ik graag willen....een nachtje doorslapen! Heerlijk lijkt me dat....

donderdag 25 november 2010

Verlanglijstje....

Jilles heeft dit jaar weer een verlanglijstje gemaakt en in zijn schoen gestopt....






















HELEMAAL! ALEEN! En als de letters niet voldeden aan zijn verwachtingen (hoe mooi gezegd? ;-) ) gumde hij ze uit en begon ijverig opnieuw. Ok, ok, met toystory heb ik geholpen. De griekse ij kon ie nog niet weten..... Maar zoals Jilles zei; "die letter ken ik wel maar ik weet toch niet dat het een andere ij/y is".

*SUPERTROTS!*

vrijdag 12 november 2010

Sint Maarten....

Gisteravond was het SintMaarten. Spannend, met je lampionnetje zingend langs de deuren voor een snoepje.
Jilles heeft vorig jaar gelopen dus hij wist wat het was; SintMaarten. Juul kende het nog niet, maar riep de hele dag; "ik ga sinterumaart lopen".

Even hoopte ik er nog onderuit te komen, gezien de regen en de storm. ;-) Maar om 18.00uur was het droog en de wind was iets gaan liggen. We hadden de mannen ingepakt en we waren klaar voor vertrek....






















Jilles zong de liedjes bij de deur, Juul stond te lachen. "Wauw", moet ie gedacht hebben, "Zoveel snoepjes". Bij het derde huis begon het heel hard te regenen. We mochten even schuilen en de kinderen kregen nog een extra snoepje. Daarna wilden we nog een huis proberen. Maar we stonden in het volle licht! (onweer) En als ik ergens niet van hou.... Dus we zijn hard hollend naar huis gerend en waren net voor de hagel binnen. Juul was allang blij met zijn snoepjes. Jilles vond het niet zo leuk dat het klaar was. Het was ook wel erg sneu voor de kinderen.
Dit was de opbrenst van de kinderen....
















Bij ons kwamen er natuurlijk ook geen kindjes aan de deur. Zit ik dan, met snoep voor 250 kinderen....jee, en nu? ;-)

woensdag 10 november 2010

Aankleden....

Juliën is erg van het "zef doen". Waag het bijvoorbeeld niet om de (achter) autodeur dicht te gooien want nee, dat moet ie zelf doen. En als je het per ongeluk wel doet, in de auto stapt en wegrijdt.....zal je toch echt moeten stoppen en de deur weer voor hem openmaken zodat Juul het zelf kan doen. Anders krijst hij net zolang en trapt hij net zolang in je rug (tegen je stoel aan) tot je stopt. En een half uur in de auto met een krijsend kind.....

Maar goed....Juliën heeft nu ook ontdekt dat hij zichzelf kan aan en uitkleden. Uitkleden ging al goed. Vandaag ging hij zijn eigen broek aantrekken....



























































































Maar oh nee, hahaha, zijn broek zit verkeerd om!























Toen ik dat tegen hem zei, kreeg ik als antwoord; Nou En! Zie je het em zeggen.....?!























Hihi! Maar toch knap dat ie zijn broek "ZEF" heeft aangedaan, toch?

vrijdag 5 november 2010

Pyromaantje....

Vroeger.....toen ik nog jong was.....en nog geen kinderen had......héél, héél vroeger....toen had ik een klein neefje Koen wat graag een keer lucifers uit wou proberen. (inmiddels is hij groot....héél groot!)
Nu heb ik zelf een kind wat lucifers uit wil proberen. Het liefst wil hij het "zef doen". (heeft ie van zijn mama ;-)  ) Maar "zef doen" gaat mij toch iets te ver. Samen met papa mag hij het een keer proberen. Juliën vond het reuze spannend.....(en zijn papa ook)






























































































































Er staat me iets van bij dat het toen niet goed ging bij Koen, en dat hij zijn kleine vingertjes verbrandde. En daarna niet meer naar de lucifers omkeek. (ik weet natuurlijk niet hoe dat later, toen ie groot en stoer werd/was, was ;-) ) Maar met dit in mijn achterhoofd, liet ik het toe dat Juul "experimenteerde" met vuur. En jahoor....het kon ook niet goed gaan.































































Auw! Zou Juliën er van geleerd hebben? Ik hoopte van wel maar.....
















.....hij probeert het zelf wel even....met 4 stokjes tegelijk! Want dat brand zo leuk.....
















Ja....kids van 2....wat staat me nog meer te wachten?